Bemutatkozás

Az Art & Culture Művészeti Egyesület a színház, a tánc és a zene terén tevékenykedő művészek számára egy olyan platformot biztosít, ahol kiaknázhatják rendkívül gazdag kreatív potenciáljukat. A művészet terén ma már nem elegendő a tehetség és az elkötelezettség, hanem szükség van a jogi környezet, a szervezeti működtetés, a pénzszerzési és marketingtechnikák professzionális ismeretére és alkalmazására is, különösen a korlátozott lehetőségekkel rendelkező magyar kulturális színtér kontextusában.

Az Art & Culture Művészeti Egyesület közhasznú előadó-művészeti szervezetként működik, és saját projekteket hoz létre, valamint más szervezetekkel együttműködve új produkciók létrehozásában vesz részt, ahol hiányzik a szükséges szervezeti háttér, a szakmai tapasztalat és a fent említett technikák ismerete. Célunk művészeket, társulatokat, teljes előadásokat és nemzetközi produkciókat szerződtetni, optimalizálva tevékenységüket egy meghatározott időszakra vagy egy konkrét projektre. Rendkívül fontosnak tartjuk az előadó-művészeti teljesítmények által létrehozott művészeti termékek széleskörű hazai és nemzetközi terjesztését. Emellett nemzetközi művészekkel együttműködünk produkciós szervezetként, kihasználva szakmai és nemzetközi kapcsolatrendszerünket a magasabb szintű szervezeti működés érdekében.

A Szöveg Színház Színházi Egyesület hivatalosan 2006 októberében jött létre, azzal a céllal, hogy egy komoly színház- és fotóművészeti műhelyt működtessen. A társulat egy civil szervezetként működik, melynek fenntartását az egyesületi tagdíjak, az előadások bevételének, pályázatokon elnyert támogatásoknak, valamint az adó 1%-os felajánlásoknak köszönheti. Jelenleg a nagy létszámú, nemzetközi és magyar fúziós projektek kidolgozása kerül előtérbe, azzal a céllal, hogy minél nagyobb közönséget vonzzunk, és biztosítsuk a szervezet folyamatos működését. 2023-tól a szervezet továbbra is ugyanazon elvek mentén működik, de megújult névvel, az Art & Culture Művészeti Egyesületként.

Elnök: Horváth Roland
Referenciáink:
2CELLOS - Anastacia - André Rieu - Apocalyptica - Calum Scott - C'Est La Magie - CSÉZY - Danny Blue - David Garrett - Deti Ráje - Eddie Izzard - Eros Ramazzotti - Esperanza Spalding - HAUSER - Hot Men Dance Show - IL DIVO - Jethro Tull - Keresztes Ildikó - Lara Fabian - Louis C.K. - Marcelito Pomoy - Mireille Mathieu - Piaf! The Show - Richard Clayderman - Royal Russian Ballet - Smokie - Suzi Quatro - The Piano Guys - Thomas a Gőzmozdony és Barátai - Vanessa Mae - ZAZ - Zoltán Erika